Waarvoor doe jij het?

Bij best een groot deel van dat wat we doen, of juist niet doen, dat wat we zeggen, of juist inslikken, speelt de buitenwereld wel een hele grote rol.

Want wat zal een ander er van vinden? Wat zal de buurman er van denken? 
Leg jij je lat daarmee op een level dat je jezelf net genoeg uitdaagt om vooruitgang te boeken? Of ligt je lat daar waar je denkt dat hij volgens je omgeving zou moeten liggen?

Het gaat niet om de buitenwereld, maar om jezelf. Om het accepteren dat je goed bent zoals je bent. Om misschien wel te werken aan nog een betere versie van jezelf, maar dan wel omdat jij het wilt en in jouw tempo. Niet om te voldoen aan de standaard van de buitenwereld en al helemaal niet om de schone schijn op te houden.

Doe jij de dingen die je doet om je reputatie hoog te houden? Om er voor te zorgen dat je erbij hoort? Dat anderen jou accepteren om je gedrag? Of probeer je de dingen zo goed mogelijk te doen vanuit je karakter? 

Ik denk dat je beter energie kunt steken in het zijn van ‘een goed mens’ (wat dat in jouw geval betekent is aan jou) dan het hooghouden van een reputatie voor je omgeving.