Stilstand is vooruitgang

Niets is makkelijker dan altijd maar door blijven gaan, door blijven hollen. Alles verandert ook steeds, dus overal zit beweging, daar heb ik het al vaker over gehad. Maar net zo goed als dat verandering er altijd is, alles altijd beweegt, geldt ook dat juist stilstand vooruitgang is. 

Lekker dubbel, maar wel waar.

Want wat zijn vaak de momenten dat je het meeste leert? Ik denk dat dat de momenten zijn waarop je echt stilstaat bij wat er zojuist gebeurde. Wat het deed met jou. Hoe je het een volgende keer misschien anders zou kunnen doen. Momenten dat je je bewust bent van je omgeving, van jezelf. Hol je door, dan hebben die inzichten niet eens de tijd om te landen.

Goede ideeën komen vaak ook niet als je aan het hollen bent, maar op momenten dat je je hoofd er voor open stelt en het de rust geeft om creatief te zijn. Een momentje voor jezelf, even niets anders om je heen en ‘plop’ ineens snap je iets, bedenk je iets, krijg je een inzicht.

Dus pak vandaag eens een momentje echt voor jezelf, in alle drukte en hectiek die je om je heen hebt. En misschien creëer je juist dan wel de meeste vooruitgang van vandaag.