Spiegeltje, spiegeltje

Eens even stilstaan en in de spiegel kijken. Eens niet oordelen over anderen, maar goed kijken naar jezelf. Ben jij diegene die blij wordt als je in de spiegel kijkt? Die denkt: yeah awesome!! Of juist diegene die alleen de mindere dingen ziet?

Beiden is goed, beiden is minder handig. Jezelf positief benaderen helpt je echt heel veel verder. Maar ga je in de overdrive, dan ga je misschien toch wel aan veel dingen voorbij. Niet alles is immers perfect. En dat hoeft ook niet. Maar een beetje realiteitszin is niet verkeerd. En in plaats van alleen oog voor jezelf, vergeet vooral je omgeving ook niet. 

Zie je alleen de mindere dingen? Dat is jammer, want je bent zoveel meer dan dat!! Niemand is perfect, maar als je je alleen maar focust op het negatieve, dan komt dat je algehele gevoel niet ten goede. 

Dus ben de tijger als je hem nodig hebt! Ben het schattige poesje als het kan! Probeer te zien hoe het is en niet te veel af te gaan op hoe jij het ziet. De waarheid ligt vaak meer naar het midden denk ik. 

En los daarvan… ben er trots op DAT je in de spiegel kijkt. Er zijn ook genoeg mensen die nooit stilstaan, niet reflecteren en altijd maar doorhollen met oogkleppen op. Als jij wel regelmatig stopt bij de spiegel, ongeacht wat je dan ziet, dan ben je zeker al op de goede weg!

Ik wens je een fijne week, vol met reflectie!