Niet op je plek op het werk

Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik niet helemaal op de juiste plek zit qua werk. Maar ik werk hier nu al zo lang dat ik het ook zeker niet zomaar weg ga gooien.

Want ik heb nu een vast contract, weet waar ik aan toe ben, ken mijn werk door en door en dat geeft ook wel een heel erg lekker gevoel.

Ergens anders helemaal opnieuw beginnen klinkt eigenlijk best wel heel erg angstaanjagend.

Nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe taken… pff…

Maar ik merk wel dat ik thuis na het werk, steeds meer aan het klagen ben over het werk. Het beleid van de organisatie, dat wordt er niet beter op. Allerlei onduidelijkheden en mijn collega’s, dat is ook niet meer wat het geweest is. Eerder hadden we echt zo’n vast hecht clubje collega’s, maar het lijkt allemaal steeds verder uit elkaar te vallen.

Dus misschien moet ik toch maar…

Nee, het zal wel weer goed komen. Het gras bij de buren moet ik ook niet te groen zien natuurlijk, het is immers overal wel wat!

Natuurlijk is het goed om niet zomaar op te geven. Want het gras is inderdaad nergens zo mooi groen als het kunstgras thuis is…

Maar het is ook niet oké om alles wat er gebeurt altijd maar goed te praten, omdat je de stap naar iets anders niet zo goed durft te wagen.

Er zou altijd een balans mogen zijn tussen ‘doorgaan en blijven proberen er iets van te maken’ en ‘andere keuzes maken omdat iets echt niet meer bij je past’.

En om te weten aan welke kant van de weegschaal jij zit, is het goed om je situatie eens wat nader te onderzoeken.

Wat zijn jouw normen en waarden? En je talenten? Passen die nog bij je huidige functie? En in het bedrijf waar je zit? Of is het misschien toch echt tijd om ze elders in te gaan zetten?

Want van nieuwe stappen zetten, kun je juist weer enorm veel bijleren! Zelfs als het een misstap mocht zijn. Houd ook in je achterhoofd dat de zekerheid die je ergens denkt te hebben, soms toch maar schijnzekerheid blijkt te zijn.

Dus blijf zelf aan zet! Misschien goed om je nog eens wat meer in jezelf en in je wensen te verdiepen? De e-learnings op deze website kunnen je daar mee op weg helpen! En praat er ook eens over met een buitenstaander. Die kan vaak wat objectiever kijken naar heel de situatie en je misschien voorzien van handige tips.