Niet lekker in je vel zitten / geen fut hebben

Bah bah, ik zou het liefste gewoon in mijn bed blijven liggen. Maar ja, ik zal toch aan de slag moeten.

Maar echt… eigenlijk is mijn baan wel leuk hoor, maar de laatste tijd lukt het gewoon allemaal niet. Het lijkt wel of alles tegen zit.  

Om het minste ben ik of enorm gestresst, geef ik mensen in mijn omgeving een sneer, of begin ik gewoon te huilen. Niet echt hoe ik het graag zou willen zien.

Het liefst blijf ik gewoon in mijn huispak en ga ik heel de dag binge-watchen. Gewoon lekker thuis, niet de deur uit.

T lijkt ook wel of al die onhebbelijke eigenschappen die ik heb, ineens steeds vaker naar voren komen. En dat stemmetje in mijn hoofd is echt heel de dag aan het gillen; dat ik niet de moeite waar ben, wie ik wel niet denk dat ik ben, wie er nu op mij zit te wachten, dat ik het wel weer zal gaan verprutsen… en ga zo maar door.

Ik weet echt niet wat ik moet doen hoor, ik denk dat ik gewoon weg kruip en me overal aan onttrek.

Veel mensen hebben wel eens een dipje. Omdat er wat gebeurt wat niet prettig is, maar soms ook gewoon zonder echt een hele duidelijke reden.
Als het een heel kortstondig dipje is, dat je bijvoorbeeld even wat extra moe bent of wat lusteloos, dan is dat helemaal niet zo erg.

Als het je echter beperkt in heel veel dingen en je steeds minder zin hebt om aan de slag te gaan of bezig te blijven… dan zijn dat wel signalen dat het toch beter is om in actie te komen.

En daar kun je wellicht wel wat hulp bij gebruiken…
Zeker als het iets is wat je al vaker hebt ervaren.

Misschien kan een coach je verder helpen, of kun je een start maken door een doorverwijzing te vragen bij de huisarts, naar de praktijkondersteuner of de psycholoog.

Iets wat altijd goed is, nooit geen kwaad kan: ga naar buiten, de natuur in, ga wandelen… Jezelf nog beter leren kennen (en dus aan de slag gaan met persoonlijke ontwikkeling), kan daarbij altijd nuttig zijn! Neem eens een kijkje bij de e-learnings op deze site!