Meer tijd voor je leuke taken

Er zijn een paar dingen / taken in mijn werk, daar ben ik echt super goed in. Ik vind het leuke werkzaamheden, ze gaan me goed af en ik heb er plezier in om me daar mee bezig te houden. Ook draag ik met die werkzaamheden extra bij aan de positieve resultaten van mijn bedrijf.

Maar ja, aan de andere kant heb ik ook van die taken waarvan ik denk ‘ik was liever in mijn bed blijven liggen’. Maar ja, ook die zaken horen bij mijn functie.

Weet je wat gek is, ik heb ook directe collega’s, die dezelfde taken uitvoeren, maar die juist blij worden van die dingen die ik verschrikkelijk vindt.

Het is jammer dat het niet beter verdeeld is…

Hier raak je een mooi en interessant punt. Van oudsher zijn we gewend om functies te creëren waaraan we taken koppelen. En iedereen die diezelfde functie uitvoert, dient dan alle bijbehorende taken uit te voeren.

En ja, soms kan dat ook niet anders. Maar op heel veel plekken, zeker in wat grotere teams, zou je de werkzaamheden ook zomaar heel anders kunnen gaan verdelen. Want waarom zou jij niet een veel groter deel van je werkweek bezig kunnen en mogen zijn met de dingen waar jij goed in bent? Zolang een ander goed is in die andere taken en daar blij van wordt.

Wij denken dat dit de efficiëntie en het werkplezier enorm ten goede komt.

Het feit dat jij zo wel naar je werk kijkt, maar jouw leidinggevende niet, wil niet zeggen dat je organisatie er absoluut niet voor open staat om het meer op deze manier in te gaan regelen. Misschien is dit wel een mooi onderwerp om aan te kaarten tijdens een werkoverleg. En als je het vooraf informeel al met je collega’s deelt, proef je al heel snel of jouw idee een kans van slagen heeft. Deze manier van kijken naar je werk, vraag wel om het nodige zelfinzicht. Misschien ben jij (of zijn jouw collega’s) nog wel geholpen met het doorlopen van de e-learnings op deze site?