Lundin, Paul, Christensen – Vis (energie, passie & plezier)

Stel je voor; een werkomgeving waar iedereen elke dag met energie, passie en een positieve houding aan het werk gaat. Mensen die echt betrokken zijn bij hun werk, bij hun collega’s en bij hun klanten.

De hoofdpersoon in dit verhaal is een manager die een volledig ingedutte afdeling onder haar hoede krijgt. De medewerkers zijn apathisch, hun werk laat ze koud en klanten zijn alleen maar lastig. Dan ontdekt de manager Seattle’s Pike Place Vismarkt, een beroemde vismarkt die bekend staat vanwege de bruisende sfeer en de fantastische klantenservice.

Door een viertal eenvoudige punten toe te passen, leert de manager hoe zij haar medewerkers kan inspireren, met als gevolg een enorme ommekeer op haar afdeling. Het verhaal is niet alleen een aansprekende metafoor, maar stelt ook actuele onderwerpen aan de orde die spelen in vrijwel elke organisatie (waaronder burn-out, het behouden van medewerkers enz). De leerpunten van VIS! zijn eenvoudig, direct toepasbaar en effectief; de sleutel tot een leukere en productievere werkplek.

Jij als manager kunt zeker je voordeel doen met de inhoud van dit boek. Maar ook als mens / individu / medewerker kun je wijze lessen leren door het lezen van dit boek.
Ook op Youtube kun je een kijkje nemen op de vismarkt in Seattle.