Koffie, koffietijd

Neem jij de tijd voor dingen? Om er echt van te genieten? En er bewust mee bezig te zijn? Of zijn veel dingen ook een gewoonte (geworden)?

Koffiedrinken kan daar zo’n mooi voorbeeld van zijn (al is dat in mijn geval niet zo want ik vind koffie echt heeeel vies). Als jij zo’n koffieliefhebber bent. Van hoeveel van je ‘bakjes leut’ op een dag geniet je dan ook echt? Dat je proeft wat je drinkt, er even bij stilstaat?
Of heb je wel lekkere koffie, maar giet je hem lauw je strot in onder het werken?

Veel dingen die we doen doen we uit routine, met weinig bewustzijn. Eigenlijk jammer… want het is veel lekkerder om echt te genieten van je koffie, toch?

Ook op je werk geldt het zelfde principe eigenlijk wel… hoe bewust voor je je taken uit? Hoe beter je er bij bent, hoe meer je ook echt de focus hebt op wat je moet doen, hoe sneller en makkelijker het vaak gaat. Maar ook daar worden we vaak afgeleid… door binnenkomende mailtjes, collega’s die een praatje komen maken, een afspraak die tussendoor komt enz.

Sta eens wat meer stil bij wat je doet, doe het met aandacht. Dan gaat het sneller, beter en houd je tijd en aandacht over voor andere dingen… dan kun je meer genieten van je lekkere bakkie koffie…