Jezelf beter leren kennen voor een nieuwe baan

Pas solliciteerde ik naar een mogelijke nieuwe baan en werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Super leuk natuurlijk, maar ik werd wel wat overvallen door de vragen die gesteld werden. Sommige dingen had ik helemaal nog niet over nagedacht.

Ik dacht ze vragen of ik kennis en kunde heb in relatie tot de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden in die baan. Maar het ging echt veel meer over wie ik ben als persoon. Over wat mijn sterke eigenschappen zijn, maar ook de dingen waar ik moeite mee heb.

Ook vroegen ze naar mijn rol in een team en wanneer ik me op het werk wel of juist niet op mijn gemak voel.

Ik klapte best wel erg dicht, dus uiteindelijk was die sollicitatie niet echt een heel groot succes.
Voor een volgende keer moet ik me toch eens wat meer voorbereiden misschien, voor het geval er weer zulk soort vragen komen.

‘Vroeger’ werd er veel meer gekeken naar de taken die iemand uit moet gaan voeren. Dus zoeken naar het antwoord op de vraag of jij degene bent die de werkzaamheden uit kunt gaan voeren (kun je als boekhouder boekhouden, heb je als ict’er verstand van computers en systemen en kun je verkopen als je solliciteert als verkoper).

Tegenwoordig is de ‘wie zit er tegenover ons’, veel belangrijker; wat is het karakter, wat zijn de  talenten en valkuilen, hoe vult iemand het huidige team aan?

Je karakter en de wil om te werken, die verander je niet zo makkelijk, dus dat moet goed zitten. Taken en vaardigheden zijn veel makkelijker aan te leren.

Bedrijven hebben dus vaak liever iemand die past in het team en bij de organisatie, dan diegene die het allerbeste is in het uitvoeren van de gevraagde taken.

Wil jij beter voorbereid zijn en jezelf nog wat beter leren kennen? Misschien helpt het je als je de e-learnings op deze site doorloopt!