Wat is voor jou de grootste uitvinding allertijden? Ik denk niet dat taal hierbij hoge ogen gooit. Het is zo gewoon dat we kunnen denken, spreken en schrijven. Maar is dat wel zo? Wordt het niet eens tijd dat we taal een stevige herwaardering geven?

Taal is het middel waarmee je je wereld kunt opbouwen of afbreken. Waarmee je anderen kunt doen groeien. Waarmee je verleden en toekomst (her)schrijft. Wat je denkt – of je dat nu in jezelf doet of hardop – is de voorloper en aandrijfas van wat uiteindelijk jouw werkelijkheid wordt.

Weet wat je zegt legt de verborgen kracht bloot van verschillende dimensies binnen de taal en communicatie.

Het meest recente boek van Jan van Setten is er eentje waar je meer leert over de herkomst van bepaalde woorden / spreekwoorden / gezegdes, maar waar ook op een hele duidelijke en eigenlijk ook simpele manier een aantal tips aan de hand gedaan wordt, waarmee je jouw communicatie kunt verbeteren. En dan niet alleen je communicatie richting anderen, maar ook die richting jezelf. Dus van ‘ik kan dat niet’ naar ‘ik kan dat nog niet’. Eén woordje verschil, maar een enorm verschil in hoe je over jezelf denkt en in hoe je wel of niet je doel gaat bereiken.