Hondenweer

Hondenweer…. van dat weer dat het helemaal prima is om heel de dag binnen te blijven. Om te werken, om te Netflixen, om pyjamadag te houden of net wat jij er van wilt maken. 
Van dat weer dat je denkt: was t maar weer lente, of zomer… of in ieder geval droog. 

Een beetje als op je werk… waar het ook niet altijd zomer is. Waar je misschien ook wel eens momenten (hopelijk niet te veel en niet te lang) hebt, waarvan je denkt: t zou mooi zijn als dit klaar was, mooi wanneer dat project is afgerond, of ‘werkte ik maar ergens anders’.
Ook in je werk is het niet altijd lente of zomer… ook daar heb je winterse buien en is het dus gewoon ook soms hondenweer. 

Het is dan de truc hoe jij daar mee om gaat, wat jij daar mee doet. 

Want hondenweer betekent echt niet dat je perse heel de dag binnen moet blijven, wil helemaal niet zeggen dat je het blijste wordt in je pyjama met Netflix… ook van hondenweer kun je wat maken, je kunt er wat van leren…

Neem nou Max, wat maakt hem die regen nou uit? Sloten met water zijn leuker dan zonder. En al die plassen betekent alleen maar ‘extra kroegen onderweg om een drankje te doen’. En tja, die modderpoten, das toch niet zijn probleem. Dus een dag met hondenweer geeft weer andere mogelijkheden en nieuwe inzichten… helemaal prima dat die er ook bij zitten.