Hoe zit het met jouw balans?

De meeste mensen hebben in hun werk veel verschillende taken? Van de ene krijg je energie, terwijl de ander energie kost. De ene taak fluit je doorheen, terwijl de andere je de nodige kruim kost. Sommige taken doe je wellicht al jaren en gaan op de automatische piloot, bij nieuwe dingen moet je veel meer je aandacht er bij hebben. 

En eigenlijk is het dan leuk als je door de dag of week heen een beetje van alles wat hebt. En dat daarmee de weegschaal mooi in balans is. Altijd op de automatische piloot levert je misschien geen stress op, maar erg uitdagend zal het ook niet zijn. En voor de één is dat prima en de ander wordt er doodongelukkig van. Alleen maar nieuwe dingen moeten doen zal voor de één misschien een welkome uitdaging zijn, terwijl dit voor de ander een knoop in zijn maag oplevert.

Ieder mens is anders, iedereen zoekt wat anders in zijn werk en iedereen wordt blij van verschillende dingen. 

En jij zelf bent de enige die kan bepalen hoe het voor jou werkt. En werkt het niet zoals het nu loopt, dan ben jij ook de enige die aan de bel kan trekken om er voor te zorgen dat het anders gaat worden. Jouw leidinggevende heeft immers geen glazen bol.

Daarnaast ben je zelf ook aan zet om balans te vinden in je werkdag of werkweek. Alle leuke klusjes plannen aan het begin en alles wat je minder leuk vindt bewaren tot het einde… Dat is misschien niet de beste methode om een plezierig gevoel over te houden aan je werkdag of werkweek. 

Ik probeer vaak te beginnen met datgene wat ik het minst leuk vind om te doen. Het kan maar gebeurd zijn. Of juist met hetgeen ik het meest ingewikkeld vind, omdat ik weet dat ik in de ochtend het scherpst ben. 

Hoe zorg jij voor jouzelf voor de balans?