Herfstzon

Als je mij vraagt naar mijn voorkeur voor seizoenen, dan zou ik niet snel voor de herfst kiezen…. nat, dorre blaadjes, veel wind, guur, niet zo’n lekker temperatuurtje… al met al niet echt om over naar huis te schrijven.

Maar ja als ik dan vandaag met ons hondje buiten mijn rondjes maak, dan verandert mijn gevoel toch wel… ja oke, het is geen ‘lekker temperatuurtje’ in de zin van dat je in een t-shirt naar buiten gaat, maar die frisse lucht is toch ook wel lekker! En het zonnetje schijnt enorm… niet dat je er van verbrandt, maar dat kijkt wel meteen gezellig… En al die verschillende kleuren blaadjes, aan de boom of op de grond… het heeft toch wel iets!

Dus eigenlijk heeft ieder seizoen toch gewoon zijn charme en ook wat nadelen, stuk voor stuk. 

Wat dat betreft is het maar net hoe je er naar kijkt… zie je het positieve of blijf je focussen op ‘dat wat je liever anders had gehad’?

En zo is het ook op de werkvloer… alleen zijn de verschillen in seizoenen dan de verschillende karakters van je collega’s, of de verschillende afdelingen binnen de organisatie. Het is maar goed dat er variatie is, anders zou je als bedrijf nooit je doelstellingen behalen. 

Dus omarm de verschillen, omarm de mogelijkheden… Omarm alles wat lastig is, omdat je daar dan ook al het moois bij krijgt.

En in de tussentijd, geniet ook even van deze mooie herfstzon, met een bakje thee of zo… want voor je het weet is het weer winter!