Groeipijn

Bij het woord pijn denk ik niet aan fijn (tja, er zijn mensen die ook daar hobby’s in hebben, maar nee, dat hoeft voor mij niet). Maar groeipijn is dan toch wel van een andere orde…

Die is ook niet comfortabel, want pijn blijft niet fijn, maar daar zit een ander gevoel meteen aan vast. Dat kan trots zijn, of blijdschap of misschien is het voor jou wel een gevoel van overwinning. 
Want bij groeipijn heb je iets gedaan om je grenzen te verleggen en dan is het altijd fijn om daar even bij stil te staan en van te genieten. En tja als het dan de pijn is die de trigger is om te gaan genieten, dan is dat maar even zo.  

En die groeipijn, die kan op 1000 vlakken zitten. Want het maar net de vraag waar jij in wilt groeien. Heb jij voor jezelf al een idee voor dit jaar? En noem het dan vooral geen ‘goed voornemen’, want daar komt 9 van de 10 keer niets van terecht. Maak het voornemen en maak er dan een concreet plan van: wat ga ik doen om het te realiseren? Wat is stap 1, 2 en 3? Wat gaat de weg zijn om van A naar B of C te komen. 

Pas als je dat doet, gaat je voornemen veranderen in een echte actie met (hopelijk) het gewenste resultaat. Of je moet toevallig geluk hebben, dat je goede voornemen toch vanzelf ontstaat.

Dus had jij goede voornemens voor het nieuwe jaar? Kijk ze dan nog eens aan en vraag je af wat er voor nodig is om dat voornemen werkelijkheid te laten worden…
Want ik gun jou ook groeipijn!