Focussss

Het klinkt altijd zo simpel; even focussen, je doel goed voor ogen houden. Maar het valt toch echt niet mee. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar op een gemiddelde (werk)dag ben ik toch echt wel met heel veel verschillende dingen bezig. 

En dat loopt soms ook best wel allemaal door elkaar. Het zou erg leuk zijn (en ook echt wel fijn(er) werken), als je je gewoon bezig kon houden met 1 taak; doel goed voor ogen. En als die taak dan af is, dat je dan door gaat naar de volgende. De realiteit (mijn realiteit) is toch echt dat als je net ergens mee bezig bent, dat er dan iemand binnen loopt, je belt of er wat tussendoor komt met grotere prioriteit. 

Allemaal niet heel efficiënt, maar wel de dagdagelijkse realiteit voor veel mensen volgens mij. En naast afleidingen in het werk heb je dan ook nog de diverse social media, allemaal binnen handbereik. 

De wereld binnen handbereik, maar daarmee ook alle afleidingen binnen handbereik… hmm.

En los van het dagdagelijkse is het ook nog de vraag waar je naar toe aan het werken bent? Heb jij een plan voor jezelf? Of wordt je geleefd en ben je misschien wel onderdeel iemand anders zijn plan? Waar wil je staan over een jaar, vijf jaar, 10 jaar en hoe vaak in de week / in de maand, sta je stil bij het doel wat je wilt bereiken? Even checken of je nog op de goede weg zit. En de mogelijkheid hebben om net even een andere afslag te nemen als dat nodig mocht zijn.