Blij ei

T is weer maandag hoor…. poeh poeh… 
Was het nog maar weekend.
Nog 5 dagen en dan mogen we weer!

Is dat ook wat jij tegen jezelf zegt? Of heb jij er geen last van en ga je altijd fluitend je weekend door?

Mij lijkt het echt verschrikkelijk als je iedere werkweek begint met dit soort gedachtes.
Tuurlijk, ik vind het weekend ook super fijn, dat hoor je mij niet zeggen. En ik heb ook wel eens een off-day, of zelfs een ‘off-paar-dagen’.
Maar overall vind ik ook maandagen en de overige werkdagen helemaal prima. Maar ja het helpt dan ook wel dat ik mijn werk super leuk vind om te doen (al geldt dat ook echt niet voor alle taken op alle momenten). 

En, nee het is ook helemaal niet nodig om heel de dag rond te lopen als een blij ei.
Ik denk niet dat er iemand ter wereld is die zich altijd zo voelt. 

Maar het helpt denk ik wel om te weten waar je blij van wordt. Wat zijn jouw geluksmomentjes?
En dat hoeven echt niet alleen maar dingen te zijn waar je de slappe lach van krijgt. Momentjes dat je batterij even oplaadt, waar je van geniet of die een glimlach op je gezicht toveren. Heel waardevol zijn die momenten!

Sta jij er wel eens bij stil wat dat voor jou is? Want als je het niet weet van jezelf, dan kun je ze ook niet opzoeken.
En juist op zo’n blue monday (maar wat nou blue, de zon schijnt hier lekker!!), komen die momentjes wel even extra van pas. 

Blije momenten hoeven je dus niet te overkomen, je kunt ze ook opzoeken! Even een praatje met je leukste collega, een wandelingetje met de hond, je lunch buiten in het zonnetje, even gaan sporten of je favoriete Netflix serie kijken… het kunnen allemaal dingen zijn die jou blij maken. 
Net zo goed als even echt bewust dat lekkere bakkie koffie opdrinken of genieten van je warme thee. Het hoeft niet altijd groots en meeslepends. Al is die slappe lach natuurlijk enorm fijn zo nu en dan. 

Dus ik gun je deze week zo veel mogelijk ‘blij ei-momentjes’, zodat je week helemaal top wordt! Ik kan nog wel even teren op de slappe lach van zaterdag en het zonnetje wat nu schijnt. 
Geniet van je week!!