Dankzij ‘Gung Ho’ weten medewerkers weer waarvoor zij werken, voelen zij zich verantwoordelijk en ondersteunen zij elkaar.

In Gung Ho beschrijven de auteurs een revolutionaire techniek om persoonlijke betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Want hoe krijg je je mensen zo gemotiveerd en enthousiast dat zij zich volledig inzetten voor jun organisatie? Het antwoord ligt besloten in de drie eenvoudige principes van Gung Ho. Principes die voor elke manager zijn na te volgen. De auteurs beschrijven de 3 principes aan de hand van  een bedrijf dat worstelt om een faillissement af te wensen. Dankzij Gung Ho weten medewerkers waarvoor zij werken, voelen zij zich verantwoordelijk en ondersteunen zij elkaar. Productiviteit en winst stijgen en het bedrijf wordt een voorbeeld in het land.

Alsof je een ‘sprookje’ aan het lezen bent, wat je enorm veel inzicht geeft hoe eenvoudig dingen kunnen zijn, maar hoe lastig bedrijven het vaak hebben om bepaalde zaken ‘goed op de rit te krijgen’. Een aanrader voor iedere manager. En ben jij geen manager, misschien kun jij jouw manager nog wat tips geven na het lezen van dit boek.