Beter weten wat je wil

Eigenlijk ben ik een beetje aan het wachten op die ene briljante ingeving. Die me laat inzien wat ik nu eigenlijk graag wil.

Want ik heb wel een oké baan, een leuk leven, maar het is niet dat ik voor veel dingen nu heel bewust heb gekozen en stappen heb gezet om het allemaal beter en leuker te krijgen.

En als ik dan soms naar andere mensen kijk? Nou die lijken hun hele levenspad al te hebben uitgestippeld. Ze weten precies wat ze willen bereiken, jagen dat ook na en hebben ook het geluk dat alles ze voor de wind gaat; het komt ze allemaal mooi aangewaaid.

Nou ik beschik niet over zoveel geluk hoor, bij mij komt er echt niets zomaar aangewaaid. Niet echt eerlijk als ik er zo naar kijk. Maar ja, wat doe ik er aan?

Als je niet voor het geluk geboren bent, dan is het denk ik vaak zo dat je maar een beetje doorhobbelt.
En nogmaals, zo slecht heb ik het nou ook weer niet hoor, dus ik mag eigenlijk ook helemaal niet klagen.

Tuurlijk, er zijn in de wereld mensen bij wie dingen aangewaaid komen. Mensen die één keer een staatslot kopen of een euro spenderen in het casino en dan miljonair worden. Maar dat zijn er echt maar heel weinige.

Zou het niet ook zo kunnen zijn dat die mensen, bij wie jij het ziet als geluk of ‘aan komen waaien’, dat die een plan hebben en hard werken om te bereiken wat ze willen bereiken?

Als jij echt weet wat je zou willen, zou het dan ook niet makkelijker worden om dat doel te gaan halen?

Als jij echt oprecht miljonair wilt worden, dan kun je wel een plan gaan maken met de stappen die je wilt gaan zetten om dat doel te bereiken. En ja, dat zullen dan wellicht gewaagdere stappen zijn dan diegene die financieel gezien ‘gewoon een comfortabel leven wil leiden’.

Beter weten wat je wilt, helpt je dus in het kunnen formuleren van doelen en het kunnen bedenken van stappen die je moet / kunt zetten om naar die doelen toe te bewegen.

In de e-learnings op deze site kun je meer leren over jezelf en je doelen.

Maar het is ook een dankbaar onderwerp om te bespreken met je partner, familie, vrienden. Om samen op onderzoek te gaan naar dat wat jullie drijft en wat je wilt bereiken. Succes met de te zette stappen!